Корабель «Балта» після аварії доставили буксиром до Одеси, відео

12:12, 15.10.2021

Унікальний корабель Військово-Морських Сил ЗСУ «Балта», який 13 жовтня зазнав лиха в акваторії Чорного моря і ледь не потонув поблизу острова Зміїний, повернувся до пункту постійної дислокації у Практичній гавані в Одесі.

 

До рейду потерпіле судно доставив буксир морської пошуково-рятувальної служби «Сапфір». Сталося це близько 22.00 у четвер.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ВМС ЗСУ у Facebook.

 

«Не зважаючи на штормові умови, завдяки вмілим та оперативним діям екіпажу наслідки аварійної ситуації вдалось локалізувати та не допустити подальше затоплення відсіків корабля. Фахова підготовка особового складу відіграла головну роль у боротьбі за живучість корабля», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що важливим фактором, який також дав змогу втримати корабель на плаву — це нещодавно проведений ремонт, який було реалізовано на ньому вперше за останні тридцять років.

 

У ВМС додали, що корабель відновлять у "короткі терміни", після чого він продовжить виконувати завдання за призначенням.

 

Тим не менше, ДБР відкрило кримінальне провадження за частиною 3 ст. 425 Кримінального Кодексу України (несумлінне ставлення до військової служби, що заподіяло тяжкі наслідки і досконале в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

 

Тоді як міністр інфраструктури Олександр Кубраков поінформував у соцмережах, що до порятунку судна А-811 "Балта" були залучені 8 кораблів та катерів, а також 4 повітряні судна (АН-32 та МІ-14).

 

За його словами, ключову роль в проведенні рятувальної операції виконала "Морська пошуково-рятувальна служба". Спеціалізовані плавзасоби МПРС першими прибули до місця знаходження "Балти", зняли з борту й доставили до берега 39 осіб та забезпечили буксирування корабля до порту.

 

Зауважимо, що 13 жовтня у Чорному морі зазнав лиха унікальний військовий корабель. Його рятували 12 суден.

 

Судно «Балта» займалося постачанням підрозділів ВМС України, що дислокуються на острові Зміїний.