У Вашингтоні зібрали $7 тисяч для українських військових на благодійному концерті

08:34, 15.10.2021
У Вашингтоні зібрали $7 тисяч для українських військових на благодійному концерті

Американські волонтери щиро вдячні Тарасу Яницькому, дивовижному віртуозу-бандуристу (Фото надано організаторами концерту)

Благодійний концерт віртуоза-бандуриста Тараса Яницького зібрав понад $7,3 тисячі внесків для потреб українського волонтерського медбатальйону «Госпітальєри» і 143-го Центру розмінування ЗСУ.

 

Концерт відбувся днями у Вашингтоні.

 

Як інформує Україна молода, про це розповіла організаторка концерту, президентка US Ukrainian Activists Надія Шапоринська.

 

«Усього під час благодійного концерту Тараса Яницького було зібрано 9 318,91 доларів США. Після вирахування організаційних витрат, у тому числі на проведення самого заходу, а також відрядження бандуриста, на благодійні цілі піде 7 307,89 доларів», - зауважила організаторка благодійного заходу у коментарі Укрінформ.

 

За її словами, великий єдиний внесок у розмірі 5 250 доларів зробив донор, який побажав залишитися неназваним.

 

Ці кошти повною сумою будуть спрямовані українському волонтерському медичному батальйону «Госпітальєри», який займається лікуванням та реабілітацією поранених українських воїнів.

 

Ще близько 2 тисяч доларів будуть виділені на потреби 143-го Центру розмінування (військової частини А2641). Це кінологічний підрозділ, який підпорядковується Командуванню сил підтримки ЗСУ, основним напрямком діяльності якого є виявлення вибухових речовин, патрулювання, охорона периметру, безпека КПП.

 

«Ми щиро вдячні Тарасу Яницькому, дивовижному віртуозу-бандуристу, який погодився поділитися своїм талантом, щоби підтримати Україну під час свого першого виступу в Вашингтоні у недавно відкритому Українському домі»,- зауважила Надія Шапоринська.

 

Вона також висловила вдячність усім, хто зробив внески на підтримку українських військових та медиків, які перебувають зараз на передовій протистояння російській агресії.

 

Зауважимо, що організатором заходу виступила благодійна організація US Ukrainian Activists за підтримки в якості спонсорів Посольства України в США та Українського дому (Ukraine House) в Вашингтоні.