У консульстві РФ у Харкові «захоплюються» захисниками України і «засуджують» Путіна

13:08, 14.10.2021
У консульстві РФ у Харкові «захоплюються» захисниками України і «засуджують» Путіна

Генконсульство Російської Федерації у Харкові нібито «привітало» українців із Днем захисників та захисниць. (Фото: facebook.com/RusConsKharkov)

Керівництво Генерального консульства Російської Федерації у Харкові нібито «привітало» українців із Днем захисників та захисниць та «назвали» президента Володимира Путіна диктатором.

 

Мовляв, російські дипломати «не підтримують» його політику стосовно України.

 

Як передає Україна молода, відповідне «привітання» оприлюднено на сторінці дипломатичної установи в Instagram  у четвер.

 

Саме у цій соцмережі з’явився допис з привітаннями від імені Генконсула РФ Ігоря Демяненка.

 

Втім, очевидно, що аккаунт російських дипломатів зламали патріотичні українські хакери і тим самим потролили росіян.

 

«Співробітники Генерального консульства Російської Федерації в місті Харкові щиро, з усього серця, вітають український народ з Днем захисників і захисниць України! Перебуваючи на священній українській землі, ми усвідомлюємо ницість політики Російської Федерації», – йдеться у «дописі» російського консульства.

 

 

Зазначається, що російські дипломати захоплюються «українськими хлопцями та дівчатами, які захищають кожну п’ядь своєї землі».

 

Та висловлюється сподівання, що «зі смертю диктатора (Володимира Путіна – Ред) Росія відмовиться від агресивних, загарбницьких дій в Україні».

 

«Ми не підтримуємо політику нашої держави стосовно України. У той час, коли політичне керівництво Росії віроломно окупувало Крим і Донбас, на більшій території РФ люди живуть в злиднях і лиха. Розуміємо, що швидше за все, після цих поздоровлень ми будемо змушені повернутися додому. Слава Україні!», – нібито заявили у дипломатичній установі.

 

Допис доповнено світлиною співробітників консульства РФ у Харкові, кожного поіменно підписано.

 

На доказ того, що сторінка на якій з’явився пост офіційно ведеться консульством Росії, народний депутат від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко розмістив у соцмережах скріншот сайту консульства і додав, що "у наших спецслужб гарне почуття гумору". 

 

Варто зазначити, що наразі на самому сайті російського генконсульства немає жодних публікацій з приводу свята.

 

ДОПОВНЕНО: Дописи на сторінках дипустанов в Instagram та Facebook містили фото та імена "співробітників спецпідрозділу Служби зовнішньої розвідки РФ "Заслон", Головного управління (колишнє ГРУ) генштабу ЗС Росії, українських колабораціоністів та агентів ФСБ на території Харкова, вигнаних із лав українських спецслужб".

 
Після цього на сайті генерального консульства Росії в Харкові з’явилося повідомлення, що їх сторінки у соцмережах зламали хакери.
 

Як повідомляла «УМ», у четвер, 14 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України, День козацтва і День Запоріжжя.

 

Державне свято було започатковане 14 жовтня 2014 року президентським Указом з назвою "День захисника України".

 

Нещодавно, 14 липня 2021 року, Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України.