«Слуги народу» міркують чи позбавляти Разумкова мандата депутата – Арахамія

19:18, 07.10.2021
«Слуги народу» міркують чи позбавляти Разумкова мандата депутата – Арахамія

Давид Арахамія у кулуарах Ради (Фото: sluga-narodu.com)

Фракція "Слуга народу" ще визначається, чи буде ініціювати складання Дмитром Разумковим мандата народного депутата після того, як його позбавили посади голови Верховної Ради.

 

При цьому, юристи партії нібито вбачають підстави для того, що позбавити колишнього спікера ще й депутатства.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив журналістам в кулуарах Ради очільник  фракції «СН» Давид Арахамія у четвер.

 

«Ми ще не знаємо. Юристи кажуть, що є підстави... Подивимося, як Разумков буде працювати», - сказав він.

 

І додав: «Він (Разумков – Ред.) каже, що буде працювати на благо виборців. Коли він ішов до Ради - це виборці "Слуги народу". Якщо він буде працювати на благо виборців "Слуги народу" - це одна справа, якщо навпаки – інша».

 

Давид Арахамія зазначив, що поки це питання на фракції не розглядалося. А взагалі, за його словами, такі рішення приймає з'їзд партії.

 

За його даними, найближчий з'їзд запланований на середину листопада. Також потрібно вивчити практику Центральної виборчої комісії в таких питаннях, адже ситуація нестандартна.

 

Водночас відправлений у відставку з посади голови Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що законні підстави для позбавлення його мандата народного депутата відсутні.

 

«Якщо ми говоримо про норми закону, таких підстав і можливостей у фракції «Слуга народу», у партії «Слуга народу» немає. Але, на жаль, сьогодні далеко не все відбувається за законом. Буде виглядати дивно, але будь-які виклики я також можу пройти», – сказав колишній спікер в кулуарах Ради у четвер.

 

Напередодні він казав журналістам, що звернеться до суду, якщо монобільшість спробує позбавити його мандату народного депутата.

 

«Так, я буду відстоювати своє право. Тому що це вже не про посаду, а це про можливість робити те, що я обіцяв як людина, як Дмитро Разумков, як вже сьогодні політик. І тут це вже буде не моя власна позиція, це буде не моя посада, а це буде те, за що, в тому числі голосували і за мене, і за колег, які сьогодні працюють в стінах Верховної Ради України. Це вже не про посади, а про людей», – сказав спікер в інтерв’ю телеканалу «Прямий».

 

Як повідомляла «УМ», народні депутати проголосували за відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради під час пленарного засідання в четвер, 7 жовтня.