«Слуги народу» не бажають говорити з Разумковим про його «незадовільну роботу»

12:30, 04.10.2021
«Слуги народу» не бажають говорити з Разумковим про його «незадовільну роботу»

Крісло спікера неабияк захиталося під Разумковим. (Фото: facebook.com/verkhovna.rada)

Фракція «Слуга народу» відмовилася зустрічатися з головою Верховної Ради Дмитром  Разумковим у понеділок і обговорювати його «незадовільну роботу», як він пропонував.

 

Як повідомляє Україна молода, про відмову однопартійців від такої зустрічі поінформував сам Разумков під час засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту у понеділок.

 

Спікер нагадав, що запропонував фракції "СН" зустрітися сьогодні о 18.00 щодо ініціативи про його відставку.

 

"Я отримав офіційний лист про відмову – що сенсу в такій зустрічі немає", - сказав голова ВР.

 

Звертаючись до першого заступника голови фракції Олександра Корнієнка, пан Разумков спитав: "Я правильно зрозумів, Олександр Сергійович?".

 

Той підтвердив у відповідь. Разумков при цьому додав: "Позиція опрацьована, випрацьована і дуже добре, що вона притримується лише однієї точки зору, а інших точок зору не потрібно".

 

При цьому із сарказмом додав: "Це дійсно принципи демократії".

 

Тим не менше Разумков додав, що готовий зустрітися в разі потреби, щоб обговорити діяльність голови ВР з іншими фракціями та групами парламенту: "Я готовий зустрітися і почути і зауваження, і пропозиції. А далі подивимося".

 

Спікер наголосив, що як буде таке бажання, то готовий зустрічатися.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Дмитро Разумков офіційно запросив народних депутатів фракції "Слуга народу" на зустріч у понеділок, щоб обговорити його роботу на посаді голови парламенту.

 

Тим не менше депутати монобільшості у Трускавці узгодили відкликання спікера з посади. Його діяльність розкритикував і президент Зеленський.

 

Основним кандидатом на цю посаду «слуги» називають першого віцеспікера Руслана Стефанчука.