Розвалював оборонку: СБУ затримала топчиновника бронетанкового заводу

13:19, 28.09.2021
Розвалював оборонку: СБУ затримала топчиновника бронетанкового заводу

СБУ затримала чергового зрадника-ватника - ним виявився топ-чиновник бронетанкового заводу. (Фото СБУ)

Служба безпеки України затримала колишнього топчиновника державного підприємства «Київський бронетанковий завод».

 

Він перебував на посаді протягом 2014 року і своїми корупційними діями завдав державі збитки на 12 млн грн.

 

Щоб уникнути покарання, чоловік втік на окуповані території ОРДЛО.

 

Як інформує УМ, про це 28 вересня повідомили у пресслужбі СБУ на своєму сайті.

 

«За оперативними даними, зловмисник організував протиправний механізм привласнення коштів, виділених на модернізацію військової техніки.

 

Для цього зареєстрував кілька фіктивних підприємств у різних регіонах України, у тому числі у столиці та Київській області. Згодом на підставі фіктивних договорів чоловік переводив на рахунки вказаних компаній кошти, призначені на виконання держзамовлення. Розрахунки здійснювалися або за завищеними тарифами, або й взагалі за невиконані роботи.

 

Таким чином відбувалося «виведення» бюджетних коштів і переведення їх у готівку з подальшим привласненням учасниками схеми», - сказано, зокрема,  в повідомлені.

 

За попередніми оцінками слідства, внаслідок майже піврічної протиправної діяльності посадовця державі заподіяно збитки у розмірі 12 млн грн.

 

Наприкінці 2014 року для уникнення відповідальності за протиправну діяльність ексчиновник перебрався на окуповану терористами територію.

 

Оперативники спецслужби встановили місце перебування зловмисника і затримали його під час перетину лінії розмежування з тимчасово окупованою територією на КПВВ «Станиця Луганська».

 

Наразі експосадовцю оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

 

Затриманого доставлено до Дарницького районного суду для обрання йому міри запобіжного заходу.

 

Тривають слідчі дії для встановлення інших причетних до схеми осіб.

 

Викриття протиправної діяльності та затримання зловмисника проводили співробітники Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.