Нестор Шуфрич купив 60% телеканалу «Перший незалежний»

14:09, 26.09.2021
Нестор Шуфрич купив 60% телеканалу «Перший незалежний»

Нестор Шуфрич вирішив підтримати журналістів з санкційних телеканалів Медведчука. (Фото: facebook.com/Пресс-служба-Нестора-Шуфрича)

Скандально відомий народний депутат від ОПЗЖ й голова парламентського комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу "Перший незалежний".

 

Даний телеканал було створено колишніми працівниками так званих "каналів Медведчука", які потрапили під санкції й зупинили мовлення.

 

Як інформує Україна молода, про те, що Шуфрич став власником телеканалу повідомила пресслужба нардепа.

 

Обранець зазначив, що таким вчинком він хоче "підтримати журналістський колектив у його прагненні говорити правду, якою б вона не була", і додав, що усвідомлює ризики, пов'язані з рішенням.

 

За словами Шуфрича, ідея придбання каналу належала працівникам ресурсу, нібито саме вони зробили йому таку пропозицію.

 

Окрім того, Шуфрич підписав "угоду про своє невтручання в редакційну політику журналістського колективу" і сказав, що не має фінансових зав’язків з Росією.

 

"Відразу хочу відзначити, що у мене немає ніяких фінансових інтересів з Російською Федерацією, зробити з мене терориста буде неможливо!", - наголосив депутат від партії Медведчука.

 

Водночас на сайті 112 наголошується: "Нестор Шуфрич відгукнувся на прохання журналістів про захист і підтримку та став співвласником телеканалу "Перший незалежний".

 

Таким чином, народний депутат України, голова парламентського Комітету з питань  свободи слова Нестор Шуфрич став власником 60%, частка творчого колективу становить 40%".

 

Як повідомляла «УМ», 2 лютого президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK.