На Черкащині у «підпільників» вилучили підробні ­­засоби захисту рослин

24.09.2021
На Черкащині у «підпільників» вилучили підробні ­­засоби захисту рослин

Під час обшуку у жашківських «хіміків» вилучено фальсифікату на загальну суму понад 1,5 млн гривень. (Фото пресслужби Черкаського обласного управління поліції.)

Правоохоронці Черкаської області викрили групу, яка виробляла й розповсюджувала контрафактну продукцію сільськогосподарської хімії під виглядом торгових марок відомих брендів по всій Україні.


Як повідомили «Україні молодій» у Черкаському обласному управлінні поліції, 42-річний житель Жашкова та четверо місцевих мешканців налагодили виробництво фальсифікованої продукції засобів захисту рослин.

 

Сировиною виступали аналоги препаратів, які мали у своєму складі ідентичну за властивостями діючу хімічну речовину, але були дешевшими від вартості препаратів відомих виробників.


«Зловмисники продавали контрафакт аграріям по всій території України, а також на ринках і в місцях стихійної торгівлі оптом та вроз­дріб», — розповідають правоохоронці.


І додають, що фальсифікат виготовляли й складували на приватній території організатора групи.

 

У приміщенні, будинку та в автомобілях фігурантів правоохоронці виявили готову продукцію, сировину, а також паперове пакування з логотипами фірм, пластикову тару, етикетки з назвами препаратів.  

 

За місцем здійснення незаконного виробництва фальсифікованої продукції, а також мешкання фігурантів справи провели вісім обшуків та вилучили 260 каністр iз логотипами різних торгових марок — Syngenta, Bayer, DuPont, Defenda, 15 пакетів з порошкоподібною речовиною, етикетки з логотипами торгових марок, блокноти з чорновими записами та товаротранспортні накладні.


«Усього під час обшуку вилучено фальсифікату на загальну суму понад 1,5 млн гривень. Наразі відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 229 — незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого значення походження товару Кримінального кодексу України», — кажуть у поліції Черкаської області.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Узяли групу виробників контафактної сільськогосподарської хімії працівники Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками слідчого управління ГУНП в Черкаській області.