Повернутися в «Юність»: у Черкасах відкрили реконструйований сквер

21.09.2021
Повернутися в «Юність»: у Черкасах відкрили реконструйований сквер

Одна з локацій черкаського скверу «Юність». (Фото Черкаського КП «Дирекція парків».)

У  Черкасах до 735-ї річниці міста, яку відзначали у вихіднi, урочисто відкрили реконструйований коштом міського бюджету сквер «Юність». 

 

Як пообіцяв на відкритті скверу міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, такі сквери облаштують ще в п’яти мікрорайонах міста.


За словами директора Черкаського комунального підприємства «Дирекція парків», сквер «Юність» перетворився на справжню ботанічну оазу в центрі Черкас.

 

Тож відтепер жителі міста та його гості зможуть милуватися надзвичайно красивими рослинами, які зі зміною пори року буятимуть різнобарв’ям і зроблять центр міста суцільною фотозоною.


«На площі у майже гектар висаджено кущову магнолію, дерева магнолії, ліквідамбар, клен гостролистий, клен Фрімана, клен іспанський, платан іспанський, спірею японську голд, ялівець козацький, дерен білий, мікс квітів, шалфей, лаванду та багато інших прекрасних рослин», — розповідає директор КП «Дирекція парків» Сергій Рубан.

 

І додає, що традиція збереження та професійного догляду за зеленими насадженнями в парках i скверах, розвиток цих громадських просторів у Черкасах — пріоритет у роботі та діяльності КП «Дирекція парків».

 

Те, що парки та сквери в місті змінюються, наголошує пан Сергій, особливо стало помітним за останній період.


«Уже наступного року в Черкасах заплановано реконструкцію кількох парків та  скверів. Адже місто — це територія для комфортного, безпечного проживання та відпочинку людей», — наголошує пан Сергій.

 

Він каже, що наразі головним у роботі «Дирекції парків» є збільшення кількості зелених насаджень, щоб уже за кілька років у Черкасах були найкращі парки в Україні.


До речі, на території «Юності» створили найбільший в Україні сад магнолій.