Прокуратура проводить обшуки в Управлінні містобудування та архітектури Шевченківської РДА

14:27, 06.09.2021
Прокуратура проводить обшуки в Управлінні містобудування та архітектури Шевченківської РДА

Під час слідчих дій в Управлінні містобудування та архітектури Шевченківської РДА. (Фото: пресслужбі Київської міської прокуратури)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві проводиться обшук в межах розслідування кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА під час здійснення капітального ремонту скверу у Шевченківському районі столиці.

 

Як інформує УМ, про це 6 вересня повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури на своєму сайті.

 

«Так, за результатами публічних закупівель в кінці 2020 року між Управлінням містобудування, архітектури та землекористування та приватним підприємством укладено договір щодо проведення капітального ремонту «Забезпечення реалізації громадського проекту «Екопарк» з провадженням енергозберігаючих технологій та інноваційних екосистем» на вул. О.Гончара 5-7 в м. Києві.», - сказано,зокрема у повідомлені прокуратури.

 

Згідно графіку роботи мали бути повністю виконані у грудні 2020 року.

 

 

У ході огляду встановлено, що роботи виконано неякісно, не в повному обсязі, з використанням матеріалів на суму близько 500 тис. грн. Разом з тим, за вищевказаним об’єктом в кінці грудня 2020 року Управлінням містобудування, архітектури та землекористування повністю здійснено оплату робіт на всю суму договору у розмірі понад 1, 4 млн гривень та підписано всі акти виконаних робіт.

 

Під час обшуку виявлено та вилучено тендерну документацію, акти приймання-передачі виконаних робіт, а також коригувальні акти, які приховувалися на момент допиту службових осіб Управління та виконання ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів.

 

Досудове розслідування на теперішній час триває. Очікуються висновки судово-будівельної, економічної експертиз для визначення розміру завданих збитків.