В Іспанії через масштабні лісові пожежі евакуйовано сотні людей

11:35, 16.08.2021
В Іспанії через масштабні лісові пожежі евакуйовано сотні людей

Іспанцям зараз не позаздрити - пожежі лютують у двох регіонах країни.

Близько 800 осіб евакуювали в Іспанії через лісові пожежі в неділю в двох регіонах, при цьому надзвичайно посушливі умови збільшують ризик виникнення нових пожеж.

 

Як інформує УМ, про це 16 серпня повідомило агентство АР.

 

Два літаки, вертоліт і майже 200 пожежних відправили в провінцію Авіла в центральній Іспанії для гасіння двох окремих пожеж.

 

За даними Державного метеорологічного агентства Іспанії, відносна вологість упала до 8% в Авілі, що призвело до виникнення умов «порохової бочки».

 

На кадрах, опублікованих пожежними в цьому регіоні, видно літаки, які скидають воду на палаючі сільськогосподарські споруди. Червоний Хрест Іспанії розмістив в Твіттері фотографії, на яких співробітники служби екстреної допомоги доставляють літніх жителів в безпечне місце.

 

Регіональний уряд Кастилії і Леону евакуював громадян з кількох сіл. Приватне агентство Europe Press повідомило, що понад 500 осіб були доставлені в спортивний об'єкт, щоб сховати їх від вогню, який знищив 5000 гектарів лісу.

 

Тим часом, в східній частині Іспанії у Валенсії гроза спричинила пожежу, в результаті якої, за даними місцевої влади, було евакуйовано село Азуебар з населенням 300 осіб.

 

Військовий підрозділ з надзвичайних ситуацій направив два вертольоти і літак для ліквідації пожежі.

 

Нагадаємо, що в суботу 14 серпня Іспанія встановила новий температурний рекорд зі спекою +47,2 градуса за Цельсієм.