Смерть Шишова: Нацполіція розглядає версії самогубства і вбивства

15:07, 03.08.2021
Смерть Шишова: Нацполіція розглядає версії самогубства і вбивства

Ігор Клименко під час брифінгу щодо обставин смерті активіста Шишова. (Фото Нацполіції)

Національна поліція розглядає як основні, наступні версії смерті глави Білоруського дому в Україні Віталія Шишова: самогубство та вбивство з імітуванням самогубства.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив глава Нацполіції Ігор Клименко під час брифінгу у вівторок.

 

"Основні версії, які розглядаються – це самогубство і вбивство з імітуванням самогубства. Це дві версії, які ми розглядаємо як основні. Хоча, ми не відкидаємо, що під час розслідування можливо будуть інші версії", - наголосив пан Клименко.

 

За його словами, у білоруського активіста, якого знайшли повішеним у парку Києва,  виявлено травми на тілі – у нього здерта шкіра на носі, коліні та грудях.

 

"У нього на цей час, що визначено, подряпини, просто здерта шкіра на носі, на лівому коліні і на грудях. Це характерно для разового падіння, як сказали експерти", - каже глава Нацполіції.

 

Він також повідомив про "потертість" на лівій частині верхньої губи. І зазначив, що експертиза покаже, чи це травми від побиття.

 

 

Як повідомляла «УМ», 3 серпня голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова 1995 року народження, який зник у Києві напередодні, знайшли повішеним у столичному парку.

 

Колеги Шишова з Білоруського дому заявили, що за Віталієм стежили, і поліція про це знала. Вони переконані, що смерть Шишова – це "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса", і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

 

У Верховній Раді закликали міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського взяти розслідування смерті Шишова під особистий контроль.

 

Депутати Європарламенту німкеня Віола фон Крамон і литовець Петрас Аустревічюс відреагували на смерть керівника Білоруського дому в Україні Віталія Шишова і поклали відповідальність за це на владу Білорусі.