США мають залишити 24 дипломати РФ

13:02, 03.08.2021
США мають залишити 24 дипломати РФ

Посол Росії в США Анатолій Антонов. (Фото посольства РФ у США)

Влада США передала російській стороні список з 24 дипломатів, яким необхідно залишити країну через закінчення дії віз до 3 вересня.

 

Як передає Україна молода, про це сказав посол Росії в США Анатолій Антонов в інтерв'ю журналу National Interest, текст якого оприлюднено на сторінці російського диппредставництва в Facebook.

 

"Ми отримали список з 24 дипломатів, які, як очікується, покинуть країну до 3 вересня 2021 року. Багато хто з них поїдуть без заміни, тому що Вашингтон раптово посилив процедуру видачі віз", - сказав Антонов.

 

Він констатував, що ситуація не змінюється на краще.

 

"Російські дипломатичні місії в США працюють в умовах безпрецедентних обмежень, які не тільки залишаються в силі, але і посилюються, - констатував посол. - Незважаючи на заяви адміністрації (президента США Джо Байдена - ред.) про важливу роль дипломатії і готовність розвивати стабільні і передбачувані відносини з Росією, російська дипломатична присутність відчуває удари, що продовжуються", - бідкається російський посол.

 

За його словами, американська сторона проявляє "наполегливість і винахідливість у цьому питанні".

 

"Висилка дипломатів здійснюється під надуманими приводами. У минулому грудні Держдепартамент в односторонньому порядку встановив для російського персоналу трирічний ліміт перебування у відрядженні, що, наскільки нам відомо, не застосовується щодо ніякої іншої країни", - зазначив дипломат.

 

Водночас представник Держдепу США Нед Прайс заявив, що російські дипломати, у яких незабаром закінчується термін дії американської візи, мають право запросити про її продовження, повідомляє Інтерфакс.

 

За словами Прайса, у Вашингтоні не бачать нічого дивного у вимогах до віз російських дипломатів.

 

"В обмеженні тривалості візи для росіян на три роки немає нічого нового. Коли термін дії візи закінчується, ці громадяни можуть покинути країну або подати заявку на продовження", - сказав Прайс.

 

На його думку, посол РФ в Вашингтоні Антонов неточно змалював ситуацію з російськими дипломатами, у яких закінчується термін дії віз.

 

Раніше повідомлялося, що США звільняють 180 співробітників консульств в РФ через заборону Москви наймати на роботу іноземців та громадян третіх країн.

 

Як повідомляла "УМ", раніше Байден заявив, що у Путіна немає нічого крім ядерної зброї і нафти.