Україна і Грузія провели морські навчання PASSEX у Чорному морі, фото

15:58, 02.08.2021

Українські моряки разом з грузинськими колегами з Берегової охорони та Департаменту прикордонної поліції Грузії провели навчання типу PASSEX в акваторії Чорного моря.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує командування Військово-морських сил ЗСУ в понеділок.

 

«Метою заходу було підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості і взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та грузинських військових моряків для виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп», - ідеться в повідомленні.

 

Під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, порятунок людини, що випала за борт та передача вантажів. Також відпрацьовували практичні дії з буксирування.

 

 

З української сторони до навчання типу PASSEX було залучено патрульний катер типу Айлед «Слов'янськ». Грузинська сторона також задіяла катер типу «Айленд» - «Очамчірі» Берегової охорони Грузії та патрульний катер «Сухумі» Департаменту прикордонної поліції.

 

У ВМС зауважили, що усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО.

 

 

Як повідомляла "УМ", Україна має конкретні пропозиції, як завадити спробам Росії перетворити Чорне море на своє внутрішнє озеро, наразі вони обговорюються з партнерами по "Асоційованому тріо" та причорноморськими країнами-членами НАТО.