Бронзова призерка Дар’я Білодід: Віддала всі сили у сутичці

16:12, 24.07.2021
Бронзова призерка Дар’я Білодід: Віддала всі сили у сутичці

Бронзова призерка з дзюдо Дар’я Білодід. (Фото НОК України)

Бронзова призерка з дзюдо Дар’я Білодід, яка принесла Україні першу медаль на Олімпіаді-2020 і вперше здобула історичну нагороду для українського жіночого дзюдо, поділилася враженнями після першого змагального дня в суботу в Токіо.

 

Як інформує Україна молода, Білодід після вирішальної сутички дала бліцінтерв'ю пресслужбі НОК України.

 

«Я віддала всі сили, які тільки залишилися, адже останню сутичку проводила на «голден скор», це неймовірно важко і виснажливо. Для мене важливо налаштуватися, адже після бою, який я програла перед цим, настрій був на нулі», - каже дзюдоїстка.

 

За її словами, дуже допомогла мама, яка є її тренеркою: «Налаштовувала мене, знайшла потрібні слова. Відчувала й підтримку наших на арені. Вдячна президенту Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці, який під час зустрічі в Олімпійському селищі поділився зі мною своїм змагальним досвідом. Коли така людина підтримує, це важливо і цінно».

 

Дар’я додала, що два роки тому вигравала тут, в Японії, чемпіонат світу, але «чемпіонат світу та Олімпійські ігри - це різний досвід».

 

Зауважимо, бронзова медаль Білодід стала першою в історії України для жіночого дзюдо.

 

Як повідомляла «УМ», мовний омбудсмен Тарас Кремінь закликав українських спортсменів і членів делегації, під час офіційних виступів на Олімпіаді-2020 говорити українською мовою.