У ПАРЄ не застосують санкції щодо Гончаренка за прапор України

12:39, 22.06.2021
У ПАРЄ не застосують санкції щодо Гончаренка за прапор України

Олексій Гончаренко з простреленим прапором України з фронту у ПАРЄ.

Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи вирішив закрити провадження по другій скарзі щодо українського депутата Олексія Гончарена, яка стосувалася українського прапора і питання «Путін — вбивця?» до канцлерки ФРН Ангели Меркель.

 

Відтак, жодних санкцій до українського делегата у ПАРЄ не застосовуватимуть.

 

Як повідомляє Україна молода, про сам нардеп від фракції «ЄС» Гончаренко написав у соцмережах у вівторок.

 

Зазначається, що за підсумками обговорення на закритому засіданні профільний комітет визнав, що український парламентар не порушував правил, коли вирішив розгорнути у залі засідань прапор України.

 

«Ці дві ситуації сталися на весняній сесії. Під час свого виступу я продемонстрував національний прапор України, прострілений російськими кулями на Донбасі. Після чого президент Демс перервав мене і пригрозив позбавити слова. Друга ситуація ― під час свого запитання канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, я назвав Путіна вбивцею. На що президент Демс також відреагував зауваженням», - нагадав Олексій Гончаренко.

 

 

За його словами, обидві ці дії не заборонені жодними правилами ПАРЄ.

 

Депутат подякував всім, хто залишав коментарі в соцмережах організації, брав участь в флешмобі, а також МЗС, членам української делегації в ПАРЄ, грузинським, балтійським та іншим європейським парламентарям за надзвичайну підтримку.

 

«Нам разом вдалося добитися справедливості! Боротьба триває! Тримаймо стрій!», - констатував обранець.

 

Як повідомляла «УМ», провадження було розпочате у ПАРЄ навесні через нібито порушення правил асамблеї з боку  Гончаренка.