Анатолій Шарій став фігурантом проваджень про відмивання доходів

12:48, 19.06.2021
Анатолій Шарій став фігурантом проваджень про відмивання доходів

Слідство володіє інформацією про те, де переховується Анатолій Шарій із дружиною.

Офіс генерального прокурора і Нацполіція (після звернення Національного агентства із запобігання корупції) відкрили кримінальні провадження проти одіозного Анатолія Шарія за фактами відмивання доходів, ухилення від сплати податків і махінацій у фінансуванні «Партії Шарія».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у соцмережах в суботу.

 

Зокрема, обранець від фракції «ЄС» оприлюднив відповіді Офісу генпрокурора і НАЗК на свої депутатські звернення.

 

«Отримав відповіді на свої депутатські звернення щодо законності придбання у власність нерухомості, де переховуються Шарій і його дружина, а також про джерела фінансування "Партії Шарія". Офіс генпрокурора повідомив, що з цього приводу вже ведеться розслідування Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України», - написав Олексій Гончаренко.

 

У відповіді Офісу генпрокурора на запит Гончаренка уточнюється, що розслідування ведеться за ч. 1 ст. 205-1, ч. 2 ст. 209, ч. 3 ст. 212 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців; легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, вчинена у великому розмірі; ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу України.

 

Тоді як НАЗК повідомило, що в результаті аналізу звіту “Партії Шарія” виявили ознаки кримінальних правопорушень: подання завідомо неправдивих даних відомостей фінансового характеру та невідповідність сум доходів осіб, що фінансували партію, розмірам внеску.

 

«Всі матеріали НАЗК передало Нацполіції (уже відкрита справа) та Фіскальній службі. Схоже, не дарма Толік так відкрито облизує російських пропагандистів у себе на каналі. Скоро цьому “зовсім не проросійському політику” не буде куди більше тікати», - констатує пан Гончаренко.

 

Як повідомляла "УМ", співробітники СБУ провели обшуки у засновників громадської організації «Партія Шарія», причетних до розповсюдження на Київщині агітаційних матеріалів, спрямованих на зміни меж території або державного кордону України.