Байден провів зустрічі із Макроном і Меркель

08:34, 13.06.2021
Байден провів зустрічі із Макроном і Меркель

Байден і Меркель під час зустрічі у Британії.

Президент США Джо Байден провів низку офіційних зустрічей на полях саміту «Великої сімки», який проходить на півдні Британії.

 

Зокрема, зустрівся із президентом Франції Еммануелем Макроном, а згодом – з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель.

 

Як інформує Україна молода, про ці зустрічі повідомили самі світові лідери у соцмережах в ніч на неділю.

 

Так, відео зустрічі з Байденом Макрон оприлюднив у Твіттері.

 

«Що нам потрібно - це співробітництво: лідерство і партнерство», - окреслив модальність спілкування президент Франції.

 

Своєю чергою Джо Байден дуже позитивно оцінив спілкування із французьким колегою. Президент США відзначив: «Ми на одній стороні».

 

Згодом президент США Джо Байден повідомив про свою зустріч із канцлеркою  Німеччини Ангелою Меркель.

 

За словами Байдена, зараз зв'язки між США та Німеччиною міцніші, ніж будь-коли. Також він запросив Меркель відвідати Білий дім у липні.

 

«У мене була чудова зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зв'язки між нашими двома країнами міцніші, ніж будь-коли – і я радий вітати її в Білому домі наступного місяця, щоб продовжити нашу роботу», - наголосив американський президент.

 

Раніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван анонсував, що делегація Сполучених Штатів на чолі з президентом Джо Байденом під час зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель обговорить питання трубопроводу "Північний потік-2" і наслідків його будівництва.

 

Зауважимо, що у Великій Британії 11-13 червня проходить саміт лідерів країн «Великої сімки». Серед головних тем зустрічі – протидія пандемії COVID-19, підтримка міжнародного правопорядку та стабільності, боротьба з кліматичними змінами, реагування на найважливіші виклики у сфері міжнародної безпеки, зміцнення трансатлантичного партнерства.