США надають Україні протиартилерійські радари і технології боротьби з дронами

11:26, 12.06.2021
США надають Україні протиартилерійські радари і технології боротьби з дронами

Пентагон нагадує, що з 2014 року Сполучені Штати виділили Україні безпекову допомогу на суму понад 2,5 мільярда доларів.

Протиартилерійські радари, засоби радіоелектронної боротьби і технології боротьби з дронами будеть передані ЗСУ Пентагоном в рамках допомоги, яку США надають Україні в розмірі 150 мільйонів доларів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Міноборони США.

 

Зазначається, що новий пакет допомоги включає в себе надання протиартилерійських радарів, засобів для боротьби з безпілотними летальними апаратами, засобів захищеного зв'язку, засобів радіоелектронної боротьби і військово-медичної евакуації, а також навчання та обладнання для підвищення безпеки і потужностей баз ВПС України.

 

Цей пакет доповнює виділений 1 березня 2021 року пакет на суму 125 мільйонів доларів, який включає в себе патрульні катери Mark VI, протиартилерійські радари, тактичне обладнання, підтримку супутникових знімків і можливостей аналізу, а також обладнання для надання медичної допомоги військовослужбовцям та бойової евакуації.

 

Також Пентагон вказує, що з 2014 року Сполучені Штати виділили Україні безпекову допомогу на суму понад 2,5 мільярда доларів і будуть продовжувати зміцнювати наше стратегічне партнерство у сфері оборони.

 

Зауважимо, що 11 червня Міністерство оборони США затвердило другу частину безпекової допомоги Україні у розмірі 150 мільйонів доларів.

 

Як повідомляла "УМ", есмінець USS Laboon (DDG-58) Військово-морського флоту США увійшов до Чорного моря станом на суботу, 12 червня.