На нових 8 км автодороги «Драбів—Золотоноша» облаштують нові зупинки і укріплять узбіччя

11.06.2021

Продовжується капітальний ремонт 8 кілометрів автодороги «Драбів—Золотоноша». Останній раз її так добросовісно ремонтували у 1987 році.

 

Як повідомляють у Службі автомобільних доріг у Черкаській області, капітальний ремонт ділянки цієї автодороги проводять від автошляху «Київ—Харків—Довжанський» у Київській області й до селища Шрамківка на Черкащині.


«Наразі розширюємо автодорогу, влаштовуємо георешітки для підсилення конструктиву та стабілізації ґрунтової основи, укладаємо шар основи проїжджої частини зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, та вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття», — розповідають у Службі автодоріг Черкащини.

 

Також, наголошують дорожники, у рамках ремонтних робіт на дорозі буде влаштовано фінішний верхній шар зі щебенево-мастикового асфальтобетону.


Водночас, у рамках капітального ремонту, на цій дорозі укріплять узбіччя, облаштують нові автобусні зупинки, бар’єрне огородження, дорожні знаки та розмітку.

 

А в селі Кононівка Драбівського району, через яке проходить ця автодорога, облаштують тротуари та велосипедні доріжки, а ще — три пішохідних переходи з автономним освітленням. Капітальний ремонт цього відрізка дороги веде ТОВ «Ростдорстрой».