Дональд Туск привітав з’їзд Європейської Солідарності

14:41, 07.06.2021
Дональд Туск привітав  з’їзд Європейської Солідарності

З'їзд партії "Європейська Солідарність".

У Києві на Арт-Заводі Платформа відбувається з’їзд партії «Європейська Солідарність».

 

Більше тисячі делегатів з усіх куточків України зібралися в креативному просторі, створеному на території колишнього радянського комбінату.

 

На з’їзді очікується важлива серйозна розмова про здобутки, аналіз помилок, перезавантаження, стратегія боротьби за сильну, європейську Україну, за продовження реформ.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють українські телеканали. 

 

Учасників з’їзду привітав президент Європейської народної партії Дональд Туск, який надіслав листа до з’їзду.

 

«Від імені ЄНП я радий вітати делегатів нашої сестринської партії «Європейська Солідарність» і передати слова подяки за ваші щирі зусилля у розбудові європейської, демократичної, незалежної України», – йдеться у привітанні Президента ЄНП.

 

Привітав учасників «ЄС»і  міський голова Києва Віталій Кличко.

 

«Сьогодні всі проєвропейські сили мають зробити все для незворотності України на європейському шляху розвитку. Бо майбутнє нашої держави у великій європейській родині. І український народ свій вибір зробив. Ми повинні бути сильними і наполегливими, щоб побудувати успішну, заможну і європейську Україну. Як би не було складно, наша держава не повинна втратити шанс на демократичне і вільне майбутнє. Вірте в себе. Вірте в Україну», – сказав Кличко у відеозверненні.

 

Український поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович зазначив:

 

«Діалог із владою в Україні – не така проста штука, і наша історія не багато таких періодів знала. Але він був і був дуже продуктивний. Це відбивалося і на тому загальному суспільному нерві, суспільному настрої, який формував волонтерський рух, добровольчі батальйони. Який також формував особливу культурно-мистецьку активність – виникнення нових фестивалів, загалом мистецьких проектів. Великий стрибок вгору і вперед у книго-видавничій справі, звичайно кінематограф.

 

На сьогодні цього діалогу просто немає. Тому що влада в Україні його уникає. Вона виходить із тих навиків, якими володіє, а це навики телевізійного шоу-бізнесу. Взаємодія із владою. яка була можливою і навіть бажана в попередній політичній каденції, на сьогодні фактично зупинена. Але слід весь час бути напоготові, тому що серіал передбачає несподівані дуже ходи. Таким несподіваним ходом може бути щось таке, що ми прокинемося завтра в іншій країні. Тому засинати не можна, і весь час стежити, і бути напоготові».

 

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко заявив, що пишається тим, що за його наказом звільнили дві третини окупованого Донбасу.