Із Гази по Ізраїлю здійснено найінтенсивніший ракетний обстріл за всю історію

09:29, 17.05.2021
Із Гази по  Ізраїлю здійснено найінтенсивніший ракетний обстріл за всю історію

Так виглядає "Залізний купол" в дії

У ЦАХАЛ (армії оборони Ізраїлю) заявили про найвищу частоту ракетного обстрілу з сектора Гази за всю історію існування країни. За 7 останніх днів ХАМАС і «Ісламський джихад» випустили з Гази 3 100 ракет.

 

Як інформує УМ, про це повідомляється в Twitter відомства.

 

У той же час, палестинська сторона заявила, що неділя 16 травня була найбільш смертоносним днем ​​з початку нової війни з Ізраїлем. Від ударів ЦАХАЛу загинули понад 40 осіб, передає BBC News. Бойові літаки завдали 80 авіаударів по декількох районах Гази.

 

Ізраїль продовжує знищувати цілі в Газі. Авіація атакувала базу військової розвідки ХАМАСу і знищила кілька підземних тунелів.

 

«Наші винищувачі за ніч знищили 15 км системи терористичних тунелів ХАМАС. Що таке 15 км? — 163 футбольних поля, 46 Ейфелевих веж, 32 Лахта-центри і майже 2 гори Еверест», — сказано в повідомленні.

 

Армія зазначає, що ХАМАС навмисно ховає військові цілі в житлових будинках і житлових районах, що неминуче призводить до жертв серед цивільних.

 

Нагадаємо, що 10 травня на тлі сутичок в Єрусалимі рух ХАМАС і бойовики «Ісламського джихаду» почали масований ракетний обстріл півдня і центру Ізраїлю. ЦАХАЛ у відповідь почав точкове знищення інфраструктури бойовиків, зокрема тунелів мережі «Метро», і оголосив про початок операції «Страж стін». 13 травня почалася наземна фаза операції.

Організація ісламського співробітництва вимагає зупинити обстріли сектора Гази. Керівництво Ізраїлю говорить, що операція «Страж стіни» буде продовжена до досягнення всіх планів. Взаємні обстріли тривають