Адам Осмаєв отримав українське громадянство

22:01, 14.05.2021
Адам Осмаєв отримав українське громадянство

Адам Осмаєв став громадянином України, але не забуває рідну Чечню.

Чеченський доброволець та чоловік загиблої ветеранки АТО Аміни Окуєвої Адам Осмаєв, який воював на Донбасі на боці України, отримав українське громадянство

 

Як інформує УМ, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Він висловив вдячність усім, хто посприяв розв'язанню цього питання.

 

«Ось уже місяць як я – громадянин України. Хочу подякувати кожному, хто брав участь у цьому, і кому я не зміг подякувати особисто. Кажуть, оптиміст вивчає англійську мову, песиміст – китайську, реаліст вивчає автомат Калашникова, а я вчу прекрасну українську мову!» – написав Адам Осмаєв.

 

Окрім того, Адам долучив до свого допису жартівливу картинку зі словами: «Дякую тобі, Боже, що я не москаль».

 

Зауважимо, що 15 лютого Апеляційний суд змінив запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт Ігорю Редькіну — підозрюваному у вбивстві доброволиці з Одеси Аміни Окуєвої.

 

У Київському апеляційному суді пояснили, що Редькіна випустили під домашній арешт, бо він відбув максимально можливий термін тримання під вартою, навіть перевищивши його на місяць.

 

Нагадаємо, що 30 жовтня 2017 біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по автомобілю, в якому їхали Аміна Окуєва та Адам Осмаєв. Від прицільних пострілів з автоматичної зброї калібру 7,62 Аміна Окуєва загинула, Адама Осмаєва було поранено. Встановлено, що підозрюваний Ігор Редькін – уродженець Чечні, громадянин Російської Федерації. З метою здійснення умисного вбивства Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва він підшукав на території України кілерів, які надалі розстріляли автомобіль.

 

У січні 2020 року виконавців злочину затримали. Нині слідчі дії тривають. Аміна Окуева воювала в батальйонах «Київ-2», «Золоті Ворота» і в миротворчому чеченському батальйоні імені Джохара Дудаєва під керівництвом польового командира генерала Іси Мунаєва. На момент смерті їй було 34 роки. Вбивць не могли відшукати понад два роки. Про затримання ймовірного вбивці 12 січня минулого року повідомив глава МВС України Арсен Аваков.