Українська сторона СЦКК сприяє ремонту об’єктів цивільної інфраструктури

12.05.2021
Українська сторона СЦКК сприяє ремонту об’єктів цивільної інфраструктури

До Української сторони СЦКК надійшло 20 заявок на отримання гарантій безпеки.

Росія поки не демонструє реального відведення військ від кордонів України, лише зменшила на 3 500 осіб контингент в окупованому Криму, заявив президент Володимир Зеленський у розмові з журналістами 11 травня у рамках 1-го дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни».

 

І додав: «Зараз, правда, є дані, що був парад на 9 травня на тимчасово окупованих територіях — там була різна техніка, і заборонена Мінськими угодами, в тому числі».


Станом на першу половину 11 травня порушень режиму припинення вогню в районі проведення операції Об’єднаних сил не зафіксовано. Протягом попередньої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 7 разів порушували режим припинення вогню.


Неподалік населеного пункту Троїцьке ворог відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру, а біля селища Опитне — з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Старогнатівки противник двічі здійснив обстріл зі стрілецької зброї, ручних протитанкових i підствольних гранатометів. У передмісті населених пунктів Авдіївка, Південне та Водяне російські окупанти відкривали вогонь iз гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.


З початку травня до Української сторони СЦКК надійшло 20 заявок на отримання гарантій безпеки та забезпечення дотримання режиму припинення вогню під час проведення ремонтних робіт від керівників підприємств та органів місцевого самоврядування.

 

Більшість заявок для проведення ремонтних робіт на критичних об’єктах інфраструктури регіону, а саме — водовід в районі КПВВ «Золоте» та лінія електропередач Світлодарськ — Калініна. Наразі триває робота щодо отримання гарантій безпеки для організації цих робіт від окупаційних адміністрацій ОРДЛО.


Водночас Українська сторона СЦКК забезпечила гарантії безпеки на місці проведення низки робіт та планових оглядів різних об’єктів цивільної інфраструктури на основі раніше отриманих гарантій. Так, минулого тижня виконано роботи з демонтажу ділянки ЛЕП в районі населеного пункту Лопаскіне, а також огляд водогону в районах населених пунктів Світлічне, Карбоніт, Нижнє-1 та Новотошківське.


Робоча бригада виконала плановий огляд стану шламонакопичувачів І та ІІІ черги Фенольного заводу та забір ґрунтових вод для аналізу хімічного складу в районі населеного пункту Новгородське Донецької області. Протягом тижня продовжували будівництво автомобільного мосту на дорозі Харків — Дебальцеве поблизу населеного пункту Роти.

Тетяна МИКИТЕНКО