На Закарпатті затримали розповсюджувачів антиугорських листівок, фото

16:20, 09.05.2021

Російські куратори найняли лише за 500 доларів трьох чоловіків, які за ці гроші поширювали антиугорські листівки на Закарпатті, зокрема, у місті Берегово, де мешкає чисельна угорська громада.

 

Двоє із затриманих є переселенцями з окупованого Луганська.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує СБУ в неділю.

 

За даними спецслужби, троє чоловіків погодилися на підривну діяльність, за здійснення якої отримали 500 доларів.

 

Зазначається, що фігуранти розклеїли листівки з погрозами угорській національній меншині в місті Берегово Закарпатської області, а щоб надати "особливого забарвлення" цій акції, російські куратори попросили зробити це напередодні травневих свят.

 

 

Співробітники СБУ встановили, що на платіжну картку одного з фігурантів були перераховані кошти в російських рублях (в еквіваленті близько 500 доларів).

 

 

У межах кримінального провадження були проведені обшуки за місцями проживання та затримання розповсюджувачів провокативних листівок.

 

 

"У ході слідчих дій правоохоронці вилучили російську символіку, а також інші речові докази протиправної діяльності. У межах кримінального провадження, усім трьох фігурантам повідомлено про підозру. Вирішується питання стосовно обрання їм міри запобіжного заходу", - повідомляє СБУ.

 

Як повідомляла "УМ", раніше поліцейські Берегова зафіксували факт поширення листівок з погрозами українцям угорського походження.