Зеленський підпорядкував Центр протидії дезінформації РНБО

08:35, 08.05.2021
Зеленський підпорядкував Центр протидії дезінформації РНБО

Зеленський зацікавлений у протидії дезінформації.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 187/2021, яким затвердив Положення про Центр протидії дезінформації.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Офіс президента.

 

Відповідно до Положення, Центр протидії дезінформації підпорядкований Раді національної безпеки й оборони України. Загальне спрямування та координацію його діяльності здійснює секретар РНБО.

 

Гранична чисельність працівників Центру становить 52 особи. Кабінет Міністрів повинен у двотижневий строк визначити умови оплати їхньої праці.

 

Центр протидії дезінформації очолює керівник, якого призначає та звільняє з посади президент України за поданням секретаря РНБО.

 

"ЦПД забезпечує протидію як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеці та національним інтересам в інформаційній сфері, виявляє та протидіє дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, а також має запобігати спробам маніпулювання громадською думкою. Центр повинен проводити аналіз та моніторинг подій і явищ у інформаційному просторі, стану інформаційної безпеки та присутності України у світовому інформаційному просторі", - інформують на Банковій.

 

Окрім цього, ЦПД виявлятиме та вивчатиме поточні й прогнозовані загрози інформаційній безпеці України, чинники, що впливають на їхнє формування, а також прогнозуватиме наслідки для національних інтересів.

 

Центр забезпечуватиме РНБО інформаційно-аналітичними матеріалами щодо інформаційної безпеки України.

 

Також зазначається, що Центр братиме участь у розробці та реалізації Стратегії інформаційної безпеки, здійсненні аналізу стану її реалізації, зокрема з питань протидії дезінформації.

 

"ЦПД може одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, правоохоронних і розвідувальних органів, прокуратури, органів місцевого самоврядування, підприємств і організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, статистичні дані, інформацію, довідкові матеріали тощо", - додають в Офісі глави держави.

 

Нагадаємо, Зеленський 2 квітня призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

 

Центр протидії дезінформації створено рішенням РНБО від 11 березня, яке було введене в дію указом Президента від 19 березня.