У Тернополі побудують новий завод: тканини для меблів і інтер'єру продаватимуть у десятки країн

07.05.2021

Тернопільщина отримає солідні іноземні інвестиції.

 

Як повідомила Агенція регіонального розвитку в Тернопільській області, угоду про довгострокову оренду виробничих приміщень площею 7 тис. квадратних метрів для будівництва заводу з виробництва меблевих тканин i тканин для інтер’єру підписано з компанією Global Textile Aliance UA — «дочкою»  бельгійської групи компаній Monks International.

 

Перша продукція має зійти з конвеєра вже в червні-липні цього року та експортуватиметься в понад 60 країн світу. В цьому ж році заплановано


розпочати в індустріальному парку Тернополя проєктування нового підприємства площею 20 тис. квадратних метрів, де буде розташовано повний цикл виробництва — ткацька, прядильна, в’язальна, фарбувальна та швейні фабрики. Компанія, за інформацією АРРТО, «планує стати якірним резидентом парку та створити близько 500 робочих місць із конкурентною заробітною платою. Продукцію також планується постачати на експорт, що значно посилить конкурентоздатність нашого регіону на глобальних ринках».


Сума очікуваних інвестицій на першому етапі складе майже 3 мільйони євро, а з введенням в експлуатацію основного заводу — 20 мільйонів євро.

 

«Ми завершили тривалий і виснажливий марафон довжиною 12 місяців та щиро радіємо за наш регіон, — сказав директор Агенції регіонального розвитку в Тернопільській області Володимир Василевський.

 

— Ми дали інвестору найвищий рівень сервісу, і тому він обрав нашу область серед усіх регіонів не тільки України, а й країн Східної Європи та суміжних. Завдяки новоствореним робочим місцям iз високою заробітною платою ми зможемо повернути наших земляків із заробітків. Для міського бюджету це теж великі надходження від ПДФО та інших податків, які, за нашими підрахунками, складуть близько 20 мільйонів гривень».

 

До слова, зараз команда Агенції супроводжує ще кілька великих інвестиційних проєктів на суму понад 80 мільйонів євро. У разі успіху можна буде очікувати новини про спорудження на території області й інших сучасних підприємств з участю зарубіжних партнерів.