В Україну сьогодні прибувають держсекретар США Блінкен та його заступниця Нуланд

09:33, 05.05.2021
В Україну  сьогодні прибувають держсекретар США  Блінкен та його заступниця Нуланд

Візит американських політиків обіцяє бути насиченим

Поїздка держсекретаря перед запланованою зустріччю американського президента Джо Байдена з Володимиром Путіним має продемонструвати Москві, що Вашингтон підтримує Київ -

CNN.
 

Держсекретар США Ентоні Блінкен та його заступниця з політичних питань  Вікторія Нуланд  будуть у  Києві протягом  двох днів -  5 і 6 травня.

 

У ході свого робочого візиту Блінкен планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

 

Обговорять, зокрема, російську агресію на сході України.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в заяві прессекретаря американського відомства Неда Прайса.

 

«Держсекретар відправиться до Києва, Україна, 5-6 травня, де зустрінеться з президентом Зеленським, главою МЗС Кулебою, іншими членами уряду і представниками українського громадянського суспільства, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України на тлі триваючої агресії Росії», – йдеться в повідомленні.



Крім того, візит Блінкена до України дозволить обговорити потенційну зустріч президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського.



Раніше державний секретар США Антоні Блінкен заявив, що Вашингтон хоче стабільних відносин із Москвою, але все буде залежати від політики Кремля і від його агресивності.



Виступаючи після зустрічі з міністром закордонних справ Великої Британії Домініком Раабом у Лондоні, він повторив попередні заяви і президента Джо Байдена, і попередньої адміністрації США, що Сполучені Штати не хочуть ескалації відносин із Росією.