Навальному загрожує до 4 років в'язниці у новій кримінальній справі

13:31, 29.04.2021
Навальному загрожує до 4 років в'язниці у новій кримінальній справі

У Росії Навальному явно не збираються давати спокою, навіть у буцегарні

 Проти російського опозиціонера Олексія Навального, який зараз сидить у в'язниці, і його соратників Івана Жданова і Леоніда Волкова порушили кримінальну справу за нібито створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Навального.

 

«З усіх матеріалів можна витягти тільки нову кримінальну справу. Щодо Навального, Жданова і Волкова за досить екзотичною статтею Кримінального кодексу, 239-ю: створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян», - сказано в повідомлення.

 

Додамо, що згідно з інформацією на сайті, справу відкрили ще 2 лютого, проте відомо про ней стало тільки зараз, коли опозиціонери уважно вивчили позов прокуратури про визнання структур Навального екстремістськими організаціями.

 

Виявляється, в позові немає жодних доказів екстремізму Фонду боротьби з корупцією і штабів Навального. Там тільки безліч матеріалів, що описують історію переслідування Навального, співробітників ФБК і штабів, а також волонтерів. Наприклад, про штрафи, які на них накладалися за організацію мітингів. У позові є навіть справи, які взагалі жодного відношення до ФБК і штабів не мають.

 

Нагадаємо, що наразі в московському суді розглядається позов прокуратури про визнання фонду і штабів Навального екстремістськими організаціями.

 

3-го лютого суд засудив Олексія Навального до 3,5 років в'язниці у «справі Ів Роше».