Поблизу Керчі сфотографували із супутника польовий табір російських окупантів

13:51, 18.04.2021
Поблизу Керчі сфотографували із супутника польовий табір російських окупантів

Табір ЗС Росії з'явився на Керченському півострові у період з 15 березня по 2 квітня.

Супутникові знімки табору російських військ на військовому полігоні на півдні Керченського півострова оприлюднені в мережі Інтернет.

 

Як передає Україна молода, фотографії опублікувало німецьке видання Der Spiegel  в неділю.

 

Зазначається, що величезний табір з'явився на військовому полігоні в районі населеного пункту Марфівка період з 15 березня по 2 квітня.

 

Якщо проаналізувати пункти призначення ешелонів з технікою і кадри військових колон в Криму, швидше за все там перебувають перекинуті з Північного Кавказу частини 58-ї армії (наприклад, 136-та мотострілецька і 291-ша артилерійська бригади).

 

 

Про перекидання частин 58-ї армії в Крим нещодавно повідомила пресслужба Південного військового округу. 

 

Однак досі не було жодних офіційних коментарів з приводу присутності в Криму 76-ї десантно-штурмової дивізії із Пскова, ешелони якої розвантажувалися в Сімферополі, а не на Керченському півострові, причому один з них був помічений набагато ближче до кордону з Херсонською областю України.

 

Крім того, на знімках табору не видно важку техніку, наприклад, танки і самохідні артилерійські установки "Мста-С", які також перекидалися в Крим в складі частин 58-ї армії.

 

Це дозволяє припустити, що перед нами не єдиний табір частин, перекинутих з Північного Кавказу.

 

Як повідомляла «УМ», російське військове командування перебазувало ескадрилью штурмовиків Су-25СМ3 з аеродрому в Ставропольському краї на оперативні аеродроми окупованого Криму.