Зі Ставропілля до Криму перекинуто ескадрилью штурмовиків Су-25

11:58, 17.04.2021
Зі Ставропілля до Криму перекинуто ескадрилью штурмовиків Су-25

Модернізовані російські штурмовики Су-25СМ3.

Російське військове командування перебазувало ескадрилью штурмовиків Су-25СМ3 з аеродрому в Ставропольському краї на оперативні аеродроми окупованого Криму.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на пресслужбу Південного військового округу в РФ у суботу.

 

Йдеться про екіпажі Су-25СМ3 авіаційної частини четвертої армії ВПС і ППО Південного військового округу.

 

Зазначається, що над акваторією Чорного моря відбудуться навчання з пусками ракет і бомбометанням. Там буде більше півсотні російських винищувачів, бомбардувальників і штурмовиків.

 

"Під час льотних тактичних навчань екіпажі винищувачів Су-27СМ, Су-30СМ і бомбардувальників Су-24М, Су-25СМ3 і Су-34 виконають ракетні пуски і бомбометання по морських цілях", - йдеться в повідомленні.

 

Також планується, що російські льотчики двох з'єднань виконають завдання із супроводу корабельних ударних груп і з дій у складі розвідувальних ударних комплексів в акваторії Чорного моря.

 

Паралельно російські окупанти перекинули ескадрилью Су-25СМЗ з Криму на полігон "Ашулук" в Астраханській області.

 

Напередодні, 16 квітня стало відомо, що Росія стягнула до окупованого Криму мотострілецькі з'єднання з Кавказу - нібито для виконання навчальних стрільб.

 

Нагадаємо, Росія останніми тижнями активно нарощує військову присутність біля українських кордонів і в анексованому Криму. За неофіційними даними, РФ вже стягнула 80 тисяч військових до східного кордону з Україною та у Криму.

 

При цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

 

Також Росія оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань.