Хомчак закликав місцеву владу не панікувати і не створювати незаконні воєнізовані формування

10:02, 17.04.2021
Хомчак закликав місцеву владу не панікувати і не створювати незаконні воєнізовані формування

Руслан Хомчак стверджує, що Генштаб ЗСУ контролює ситуацію.

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак закликає місцеву владу не розбурхувати панічні настрої в суспільстві через російську загрозу, а також не створювати невизначені законом воєнізовані формування.

 

За його словами, Генштаб прогнозує всі можливі варіанти розвитку ситуації та визначає адекватні шляхи реагування.

 

Як повідомляє Україна молода, про це йдеться у зверненні Хомчака, оприлюдненому Генштабом ЗСУ в ніч на суботу.

 

«Наші розвідувальні структури пильно стежать за характером дій противника і моделюють подальший розвиток обстановки. У межах зазначеного, в різних областях нашої держави проводяться планові та позапланові збори резервістів і територіальної оборони, а також інші заходи, відповідно до виконання завдань з оборони держави на потенційно загрозливих напрямках», – наголосив генерал-полковник.

 

І додав, що у ЗСУ ухвалені рішення щодо швидкого розгортання додаткових резервів і необхідних ресурсів у визначений законодавством України спосіб у разі загострення ситуації.

 

«У зв’язку із зазначеним, прошу представників органів державної влади і місцевого самоврядування не нагнітати ситуацію та не розбурхувати панічні настрої в суспільстві. Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань. Адже подібна не скоординована діяльність може бути спекулятивно використана російською пропагандистською машиною для інформаційного підтвердження їхніх маніпулятивних і брехливих тверджень щодо ситуації в Україні», – заявив головнокомандувач ЗСУ в своєму зверненні.

 

Зауважимо, що нещодавно мер Івано-Франківська, представник ВО «Свобода» Руслан Марцінків доручив створити загін добровольців, який, у разі повномасштабного вторгнення Росії, поїде захищати державу.

 

Під час зустрічі з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін мер Львова Андрій Садовий попросив США допомогти організувати територіальну цивільну оборону у Львові.

 

Росія останніми тижнями активно нарощує військову присутність біля українських кордонів і в анексованому Криму. За неофіційними даними, РФ вже стягнула 80 тисяч військових до східного кордону з Україною та у Криму.

 

При цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

 

Як повідомляла "УМ", посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав Захід надати Україні сучасне озброєння і негайно прийняти в НАТО, в іншому разі на порядку денному постане питання відновлення ядерного статусу.

 

Читайте також: Українська ППО готова паралізувати боєздатність авіації Росії.