Карантин на Київщині триватиме до 23 квітня

10:07, 10.04.2021
Карантин на Київщині триватиме до 23 квітня

Ситуація з поширенням COVID-19 в Київській області залишається складною.

Обласна влада вирішила продовжити карантин у Київській області ще на тиждень - до 23 квітня.

 

Як повідомляє УМ, про це поінформував голова Київської ОДА Василь Володін.

 

Відповідне рішення прийняла обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 9 квітня ввечері.

 

Раніше передбачалося, що карантин триватиме на Київщині до 16 квітня.

 

За словами Володіна, ситуація з поширенням COVID-19 в області залишається складною.

 

«Майже щодня фіксуємо дуже високий рівень захворюваності та госпіталізації. В той же самий час ми бачимо, що напруженість стану справ продовжує варіюватися в залежності від території. В об’єднаних громадах ситуація також дуже різна. Тому комісія прийняла рішення продовжити додаткові протиепідемічні заходи в області до 23 квітня», - наголосив голова Київської ОДА.

 

І додав: «Ще раз наголошую кожна громада має окремо приймати рішення про застосування заходів, передбачених цим протоколом, оцінюючи ситуацію на своїй території».

 

Рішення передбачає, що до 23 квітня на окремих територіях місцева влада зможе призупиняти освітній процес.

 

Також дозволяється збільшувати або зменшувати кількість громадського транспорту та інтервали його руху. Водночас, перевозити можна буде лише 50% пасажирів від можливостей транспорту.

 

На території області продовжують діяти всі протиепідемічні заходи, які передбачені для "червоної" зони.

 

Зауважимо, що напередодні у Херсоні також вирішили посилити карантинні обмеження на 6 днів: з10 квітня по 15 квітня включно.

 

Водночас, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 9 квітня вирішили ввести "червоний" рівень епіднебезпеки у Харківській області та скасувати в Івано-Франківській. 

 

Як повідомляла "УМ", мер Києва Віталій Кличко закликає уряд невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну в Україні.