Зеленський вшанував на передовій загиблих захисників України, фото

17:18, 08.04.2021
Зеленський вшанував на передовій загиблих захисників України, фото

Володимир Зеленський на передньому краї оборони в районі ООС на Донеччині. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський відвідав позиції ООС на передньому краї оборони на Донеччині. Саме тут зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму всеосяжного та сталого припинення вогню.

 

Як повідомляє Україна молода, Зеленський перебуває з робочою поїздкою на Донбасі в четвер.

 

У Офісі президента зазначають, що глава держави поспілкувався з військовослужбовцями, які служать на бойових позиціях: воїни розповіли про ситуацію на фронті.

 

 

Також присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять військових, які загинули у боях за суверенітет і незалежність України.

 

«Дякую вам за те, що зберігаєте спокій людей та бороните нашу землю. Ви є справжнім прикладом героїзму та самовідданості. Ми пам’ятаємо кожного воїна, який загинув, захищаючи нашу державу», - сказав президент бійцям.

 

 

Володимир Зеленський вручив українським захисникам державні нагороди та цінні подарунки (як видно на світлинах – зокрема, наручні годинники).

 

Верховний головнокомандувач також традиційно пообідав разом з військовослужбовцями у солдатській їдальні, після чого відзначив високу якість страв, якими годують військових.

 

 

Як повідомляла «УМ», заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявляє, що «початок бойових дій на Донбасі буде початком кінця України».

 

Таку гонорову заяву він зробив коментуючи візит президента України Володимира Зеленського на Донбас у четвер. На думку посадовця Кремля, поїздка Зеленського на передову навряд чи призведе до ескалації, але Київ «грає із сірниками».

 

Як повідомляла «УМ», навідник 72-ї бригади імені Чорних запорожців Владислав Мороз загинув від кулі ворожого снайпера під час обстрілу позицій ООС поблизу селища Спартак 5 квітня.

 

Того ж дня молодший сержант 92-ої бригади імені отамана Сірка Віктор Гелебрант загинув внаслідок ворожого обстрілу біля селища Золоте-4 на Луганщині.

 

Комвзводу Володимир Шпак і солдат Максим Стеблянко загинули на Донеччині у вівторок, 6 квітня. 

 

8 квітня від кулі російського снайпера під Водяним загинув морпіх Денис Юшко.