Булінг: у Торецьку школярки побили однокласницю і змусили купатися голою

12:38, 08.04.2021
Булінг: у Торецьку школярки побили однокласницю і змусили купатися голою

У суспільстві варто формувати нульову толерантність до проявів насильства, особливо якщо вони стосуються дітей.

Неповнолітні дівчата побили свою 14-річну однокласницю і змусили її голою скупатися в річці в місті Торецьк Донецької області.

 

Школярки знімали процес знущань (булінгу) на камеру, після чого опублікували відео в соцмережах.

 

Як повідомляє Україна молода, про ганебний інцидент, який стався 4 квітня, інформує Донецька обласна прокуратура.

 

Взяти на особливий контроль справу про знущання над 14-річною дівчинкою закликала поліцію у четвер Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова.

 

За даними слідства (процесуальне керівництво здійснює Бахмутська окружна  прокуратура), школярка разом з подругами запросила до водойми однокласницю, на яку була ображена.

 

«Спочатку потерпілу ображали, а потім завдали їй тілесних ушкоджень і змусили купатися оголеною у водоймищі. В результаті вказаних дій дівчина отримала забійні рани обличчя та голови. Свої дії правопорушниці знімали на камеру мобільного телефону та викладали матеріали в соціальні мережі, проте в подальшому видалили», - повідомляє прокуратура Донеччини.

 

Тепер за фактом побоїв і мордування неповнолітньої розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 126 КК України).

 

Наразі досудове розслідування триває. Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, встановлюються всі обставини події, свідки та особи, причетні до скоєного кримінального правопорушення.

 

У свою чергу, омбудсмен Денісова попросила начальника обласної поліції Донеччини взяти на особливий контроль справу про знущання над школяркою її однокласницями.

 

Також Уповноважений звернулася до органу опіки та піклування за місцем проживання дітей про взяття сімей дітей під соціальний супровід, а також забезпечення необхідної медичної та психологічної допомогою дитини-жертви.

 

«Слід швидко реагувати на випадки булінгу, належним чином і ефективно розслідувати кожен такий випадок. На жаль, в сучасних умовах пандемія COVID-19 лише посилила проблеми насильства», - зазначила пані Денісова.

 

Омбудсмен звертає увагу на необхідність формування в суспільстві нульової толерантності до проявів насильства, особливо якщо вони стосуються дітей.

 

В Офісі Уповноваженого додають, що, згідно з даними ЮНІСЕФ, в Україні 67% дітей від 11 до 17 років зіштовхувалися з проблемою булінгу, 24% дітей ставали жертвами булінгу, 48% дітей нікому не розповідали про такі випадки, 44% школярів були спостерігачами подібних сцен, але ігнорували їх, оскільки побоювалися за себе.

 

Читайте також: Булінг не минає безслідно ні для жертв, ні для кривдників.