Привести Росію до тями можуть Франція і Німеччина – Кулеба

19:05, 06.04.2021
Привести Росію до тями можуть Франція і Німеччина – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова і наголосив, що саме Росію варто «приводити до тями» у зв’язку з загостренням ситуації на Донбасі.

 

Перед тим пан Лавров наголосив, що не бачить спроб Франції та Німеччини «привести Україну до тями» у зв’язку з екскалацією на сході України.

 

Як повідомляє Україна молода, позицію офіційного Києва пан Кулеба навів у соцмережах у вівторок.

 

На його думку, міжнародні партнери України бачать, кого насправді треба приводити до тями.

 

"Останній тиждень показав: усі партнери України чудово бачать, що до тями треба приводити РФ.  Вони вже це роблять", - написав пан Кулеба.

 

І додав, що міжнародні партнери, навпаки, відзначають позитивно виваженість України, тому "спроба РФ нав’язати Україні образ "агресора" вже провалилася".

 

Водночас, фракція правлячого блоку ХДС/ХСС у Бундестазі рішуче засудила масове перекидання російських військ до кордону з Україною, назвавши брязкання зброєю Путіним надзвичайно небезпечним.

 

Як сказано у заяві представника фракції з питань зовнішньої політики Юргена Гардта, «це переміщення відбувається в той час, коли домовленість про припинення вогню все частіше порушується і люди гинуть».

 

За словами Гардта, Путіну слід знати, що трансатлантичні партнери твердо стоять на боці України:

 

"Як фракція ХДС/ХСС, ми виступаємо за повний суверенітет і територіальну цілісність України. Правильно, що Рада НАТО також займається ситуацією на кордоні з Україною, тому що це стосується також безпеки і стабільності Європи. Відновлення агресії Росії проти України похитне основи європейського порядку безпеки".

 

Нагадаємо, що офіційний Вашингтон звернувся до Москви з вимогою пояснити нарощування військової присутності біля кордону з Україною.

 

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у розмові з президентом Володимиром Зеленським висловив стурбованість російською військовою активністю біля кордонів та запевнив його у підтримці.

 

Як повідомляла «УМ», офіційна Москва натякає, що вступ України в НАТО лише «погіршить ситуацію» на Донбасі.

 

Тим самим у Кремлі відреагували на заяву президента Володимира Зеленського щодо необхідності вступу країни до НАТО для врегулювання проблеми Донбасу.