Австралія ввела кримські санкції проти Росії

09:11, 30.03.2021
Австралія ввела кримські санкції проти Росії

Не уточнюється, щодо яких саме компаній були встановлені обмеження.

Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії вирішило ввести санкції проти чотирьох російських компаній і однієї фізособи. Обмежувальні заходи прийняли через будівництво та експлуатацію окупантами залізничної частини кримського мосту.

 

Як інформує УМ, про це йдеться на сайті відомства.



Глава міністерства Маріз Пейн зазначила, що обмежувальні заходи встановлені в координації з Канадою, яка днем раніше ввела санкції проти двох громадян і чотирьох компаній з Росії.

 

"Австралія ввела адресні фінансові санкції та заборону на поїздки проти одного росіянина і чотирьох російських компаній, пов'язаних з будівництвом та експлуатацією залізничної частини Кримського мосту", - йдеться в повідомленні.

 

При цьому в заяві не уточнюється, щодо яких саме компаній були встановлені обмеження.

 

Нагадаємо, раніше Канада ввела санкції проти Росії через отруєння і вирок Олексія Навального. У санкційний список потрапили директор Федеральної служби безпеки Олександр Бортніков та ще вісім громадян Росії.

 

Кримський міст РФ збудувала у 2018 році, він поєднує окупований півострів Крим з материковою Росією. У серпні 2018 року уряд Великої Британії додав у санкційний список шість компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

 

Європейський Союз у жовтні 2020 року розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у "чорний список" двох фізичних осіб і чотири компанії.