Учні 11 класу будуть складати ДПА у формі ЗНО

16:50, 26.03.2021
Учні 11 класу будуть складати ДПА у формі ЗНО

Натомість учні 11 класу будуть складати ДПА у формі ЗНО.

 Законодавством визначено норму про обов'язкове проходження ДПА для учнів 11 класу у формі ЗНО. Окрім деяких випадків, визначених законодавством.

 

Для учнів 4 та 9 класів скасували ДПА через погіршення ситуації з коронавірусом. Натомість учні 11 класу будуть складати ДПА у формі ЗНО.

 

Як інформує УМ,про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час брифінгу.

 

"Це означає, що наказом Міносвіти питання про ДПА для учнів 11 класу вирішити неможливо. Це може бути виключно ухвалений відповідний закон", - заявив міністр освіти.

 

Шкарлет додав, що МОН звернулося до президента України з ініціативою запровадити законопроєкт для впорядкування питань проходження учнем 11 класу ДПА у формі ЗНО.

 

Як повідомляла УМ, Міносвіти звільнило від проходження ДПА учнів 4 і 9 класів у 2021 році. Шкарлет пояснив, що це зробили для того, щоб поставити учнів в рівні умови. Адже через коронавірус не всі школярі можуть повноцінно навчатися та відвідувати школи.

 

Додамо, що попри скасування ДПА, ЗНО у 2021 році не скасовуватимуть. Оскільки, за словами міністра освіти, тогорічна практика показала, що МОН може забезпечити його проведення у безпечних умовах навіть під час карантину.