У дитсадки Черкас завезли дешеве і підозріле м’ясо

20:38, 24.03.2021
У дитсадки Черкас завезли дешеве і підозріле м’ясо

На фото - ніби-то яловичина вищого ґатунку без кості.

Постачальники завезли підозрілу яловичину в дошкільні навчальні заклади Черкас.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують користувачі у соцмережах, а також місцеві ЗМІ.

 

«Переможець тендеру на постачання м’яса завіз у ДНЗ  яловичину. По сертифікату другого ґатунку, по накладній - вищого ґатунку. На фото - ніби-то яловичина вищого ґатунку без кості. За версією постачальника», – написала у ФБ заступниця черкаського міського голови Анастасія Чубіна.

 

Як розповідає в коментарі черкаському виданню 18000 пані Чубіна,  на більшість продуктів постачання вже проведені тендери і укладені договори з постачальниками. Це дає можливість повертатися до харчування по перспективному меню.

 

«Відповідно ми вимагаємо і від постачальників, і від завідуючих дошкільними навчальними закладами, щоб якщо, наприклад, у меню є яловичина, вона відповідно й замовлялась», – каже пані Чубіна.

 

І пояснює, сьогодні постачальник привіз яловичину не в повному обсязі, також є розбіжності у сортах.

 

«У деякі садочки він привіз її не в тому обсязі, в якому замовлялося. Є розбіжності в тому, що по сертифікатах продукцію надано на яловичину другого сорту, а за накладними вона проходить як яловичина першого сорту. Згідно з інструкцією, може відбуватися взаємозамінюваність продуктів, тобто це м’ясо ми можемо замінити іншим м’ясом – свининою, курятиною», – зазначає заступниця голови Черкас.

 

За її словами, якщо постачальник не буде виконувати договори й із недбалістю ставитися до постачання продуктів, у мерії ініціюватимуть розірвання з ним договору.

 

Зазначимо, що йдеться про підприємство “Каштан Плюс”, саме воно вже багато років надає послуги з постачання продуктів харчування для дитячих садочків Черкас. 16 березня з «Каштан Плюс”  за результатами тендеру кладено угоду  на постачання м’яса на 7,68 мільйона гривень. Яловичина першої категорії на кістці розрахована у вартості 20,95 гривень за кілограм з ПДВ.

 

Питання із ціноутворенням по цій закупівлі підняв співзасновник «18000» Артур Чемирис. Опісля на нього відреагували на сесії депутати міськради. Депутати Черкаської міської ради Любов Майборода та Араік Мкртчян просять перевірити ефективність укладання угоди між департаментом освіти та фірмою “Каштан плюс” щодо харчування у дитячих садочках.

 

До речі, сьогодні підприємство “Каштан Плюс” виграло в Черкасах більшість закупівель, оголошених департаментом освіти на поточний рік. Зокрема, мова про постачання молока, сиру, картоплі та інших продуктів.