Шевченківський райсуд відмовився скасувати підозру Олегу Татарову

00:22, 06.03.2021
Шевченківський райсуд відмовився скасувати підозру Олегу Татарову

Олег Татаров хотів позбутися статусу підозрюваного.

Суддя Шевченківського суду Києва Бугіль відмовився скасувати підозру заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову.

 

Одіозного чиновника підозрюють в посередництві під час передачі хабара експерту. Втім, Татаров намагався оскаржити той факт, що процедура була оголошена йому слідчими в законний спосіб і згідно процедури.

 

Як повідомляє Україна молода, про рішення судді Бугіля інформує Центр протидії корупції.

 

«Що це означає? Що навіть цей суд вважає, що підозра Татарову вручена належно, а виконувач обов’язків керівника САП Максим Грищук мав право її підписувати», - наголосили в ЦПК.

 

Втім, у самому Шевченківському райсуді поки що не можуть підтвердити або спростувати інформацію щодо прийняття судом рішення про відмову скасовувати підозру Татарову.

 

Як повідомляла «УМ», детективи НАБУ і прокурори САП заочно повідомили Татарову про підозру. Йому направили повістку про виклик до НАБУ, за якою він з'явився і одержав підозру особисто. Пізніше НАБУ і САП подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову у вигляді тримання під вартою із альтернативою 10 млн грн застави.

 

Нагадаємо, колишній народний депутат і екскерівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні показання на Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії.

 

За даними слідства, Татаров під час роботи в "Укрбуді" нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

 

Сам Татаров заперечує свою причетність до злочинів. Його адвокат Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва.

 

Справа Татарова досі не передана до суду