Призначення Шкарлета: депутати звернуться до Конституційного Суду

09:55, 05.03.2021
Призначення Шкарлета: депутати звернуться до Конституційного Суду

Шкарлета приназчили голосуванням у Раді 17 грудня 2020 року.

У п’ятницю, 5 березня, народні депутати обіцяють принести у Конституційний Суд подання щодо неправомірності призначення міністром освіти і науки Сергія Шкарлета

 

Як інформує УМ, звернення такого змісту підписали 25 представників «Європейської Солідарності», 17 членів «Голосу», по одному депутату з «Батьківщини» й «Довіри» і двоє позафракційних.

 

Додамо, що у Державному бюро розслідувань намагаються отримати отримати додаткові відео кнопкодавства на голосуванні за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки. Нардепку від "Голосу" Інну Совсун вже допитали в ДБР.

 

Слідчий ДБР працює над тим, щоб отримати додаткові відео голосування, зокрема від Управління держохорони.

 

За словами Совсун, відео поки немає, однак нардепи подали звернення до Офісу Генпрокурора про те, що УДО порушило закон, не надавши відео на запит. За цим фактом також вже відкрили кримінальну справу.

 

Шкарлета приназчили голосуванням у Раді 17 грудня 2020 року. Його підтримали 226 нардепів. Саме стільки голосів потрібно для призначення. Тому навіть порушення в 1 голос є вирішальним, аби визнати призначення нелегітимним.

 

У "Голосі" наголошують, що народного депутата від ОПЗЖ Григорія Суркіса не було в залі, однак його картка проголосувала "за". Совсун припустила, що було 6 – 8 депутатів, які начебто голосували, але насправді вони були відсутніми.

 

До речі, перед тим ДБР викликало 4 нардепів від "Голосу" на допит як свідків про ймовірне кнопкодавство

 

Демократична опозиція звернулася до спікера Дмитра Разумкова, щоб той скасував призначення Шкарлета. Але Ра­зумков принципової позиції не зайняв. Уже третій місяць іде розслідування. Крапку у цій іс­торії має поставити Конститу­ційний Суд.