СБУ проводить обшуки у Дунайському пароплавстві

11:57, 04.03.2021
СБУ проводить обшуки у Дунайському пароплавстві

Українське Дунайське пароплавство повідомило про обшуки Служби безпеки

Українське Дунайське пароплавство повідомило про обшуки Служби безпеки 3 березня – вони стосувалися дочірньої компанії УДП.

 

Як інформує УМ , про це повідомляється у Фейсбук-сторінці Українського Дунайськоо пароплавства.

 

 "3 березня співробітники управління СБУ Одеської області провели обшуки на підприємстві у зв’язку з розслідуванням справи щодо дочірньої компанії BSC Business Shipping Company", - зазначено в поідомленні.

 

Обшуки проводили на підставі ухвали Приморського райсуду Одеси.

 

У компанії додали, що створили усі необхідні умови для роботи правоохоронців і надали усю запитувану інформацію.

 

Разом з тим в УДП зазначили, що підприємство "відкрите та готове до співпраці", а "подібні дії представників СБУ виглядають перебільшеними та недоцільними у поточній ситуації".

 

Там також додали, що "дії правоохоронців унеможливлюють виконання програми президента Володимира Зеленського щодо залучення іноземних інвесторів та партнерів, підривають мікроклімат всередині компанії, перешкоджають роботі, негативно впливають на ділову репутацію та імідж підприємства, а також завдають матеріальної шкоди пароплавству, що у свою чергу вже унеможливило виплату заробітних плат співробітникам та морякам".

 

Найближчим часом УДП планує звернутися до Кабміну, Мінінфраструктури, Офісу президента та центрального керівництва СБУ "для пошуку цивілізованих шляхів співпраці".

 

За даними джерел "Укрінформу", обшуки проходили у межах кримінального провадження, фігурантами якого є деякі посадовці ПрАТ "УДП" та бізнесу, причетні до схеми передачі флоту пароплавства до статутного фонду угорської фірми Business Shipping Company.