Український телеканал «Дом» почав мовлення на окупованих Росією територіях

09:48, 02.03.2021
Український телеканал «Дом» почав мовлення на окупованих Росією територіях

Супутниковий сигнал якісний, а картинка на екранах – "чудова".

Державний канал "Дом" з 1 березня почав мовити на окупованих Росією територіях України. Переглянути його можуть як на Донбасі, так і в Криму.

 

Як інормує УМ, про це повідомляється на сайті каналу "Дом".

 

"Дом" вже доступний для жителів Донецька, Макіївки, Горлівки, Судака, Євпаторії, Сімферополя та інших окупованих міст. Вдалося це через покращення технічних характеристик та збільшення передачвачів.

 

"Від 1 березня ми почали мовлення через супутник Astra, а також збільшили кількість передавачів аналогового та цифрового сигналу вздовж лінії зіткнення на Донбасі. Завдяки цьому "Дом" бачать майже всі міста тимчасово окупованих територій", - повідомив шефредактор телеканалу "Дом" Олексій Мацука.

 

На сайті телеканалу зазначили: отримують повідомлення від жителів Донбасу і Криму, які вже можуть увімкнути цей канал у себе вдома. Вони зазначають: супутниковий сигнал якісний, а картинка на екранах – "чудова".

 

Окрім того, завдяки супутниковому мовленню телеканал тепер доступний і на підпорядкованій Україні території.

 

Для того, щоб налаштувати телеканал "Дом" на супутнику, необхідно ввести такі базові параметри: супутниковий ретранслятор – ASTRA-4A; орбітальна позиція – 5° сх. д.; частота прийому – 12130 МГц; символьна швидкість – 27500 Ксимв./сек.; коефіцієнт корекції помилок (FEC) – ¾; поляризація – вертикальна; стандарт мовлення – DVB-S, MPEG-2; умови розповсюдження програм – у відкритому вигляді.

 

Телеканал "Дом" розпочав своє мовлення рік тому: 1 березня 2020 року на базі державного телеканалу UATV.

 

Його мета – повернення жителів окупованих територій до політичного, культурного та громадського життя України. Канал транслюється у цифровому та аналоговому мовленні на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Шеф-редактор каналу Олексій Мацука.