Литва готова допомогти Україні з новими санкціями

10:51, 01.03.2021
Литва готова допомогти Україні з новими санкціями

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс

У Литві заявили про готовність сприяти Києву в підготовці доказів незаконних дій певних людей щодо України. Це потрібно, аби внести їх до санкційного списку Євросоюзу.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

Про бажання сприяти українській стороні в інтерв'ю виданню розповів міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. Він зазначив, що це питання вже обговорювали з главою Міністерства закордонних справ України Дмитром Кулебою.

 

"Я розповів, що в Литві ми часто маємо справу з санкціями – зараз працюємо над новим пакетом по Білорусі. Ми можемо надати якусь допомогу, наприклад, у підготовці пакету доказів по конкретних людях, аби далі передати його на розгляд ЄС", - зазначив Ландсбергіс.

 

Він додав, що не може обіцяти, що всі зрештою опиняться в списку ЄС, але висловив думку, що кандидатури певних людей варто запропонувати.

 

Міністр наголосив: "перше, на що ми дивимося, – це пакети доказів". "Європа повинна бути готовою захистити у суді своє рішення застосувати санкції проти певної особи", – пояснив Ландсбергіс.

 

Раніше у Євросоюзі заявили, що розглядають санкції проти Росії через "справу Навального".

 

Після цього глава МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що Росія так само порушує права і чинить репресії в окупованому Криму. Тому Україна знову звернеться до ЄС з проханням застосувати санкції проти Росії.

 

Як повідомляла УМ, Україна запроваджує санкції проти 10 осіб з вищого офіцерського складу за зраду Батьківщині.