Загострення на Донбасі і санкції проти Медведчука пов’язані – Кравчук

09:20, 28.02.2021
Загострення на Донбасі і санкції проти Медведчука пов’язані – Кравчук

Леонід Кравчук вважає, що росіяни вирішили продемонструвати силу.

Перший президент України, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що збільшення кількості обстрілів на Донбасі з боку російських окупантів пов'язане із санкціями щодо Віктора Медведчука і його телеканалів, які були запроваджені в Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це Леонід Кравчук заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

 

При цьому, Леонід Макарович відмовився називати ситуацію на Донбасі «ескалацією конфлікту», однак визнав, що загострення все ж відбувається. Політик пов'язав це із санкціями проти Віктора Медведчука.

 

«Я думаю, це пов'язано саме з тим, що Україна почала активніше діяти, що Зеленський наклав санкції на проросійські канали за їх пропаганду, ввів санкції проти Медведчука. Тобто вони відчули, що Україна перейшла від слів до справи. Плюс, як Європа оцінила дії Росії, яка ситуація з "Північним потоком - 2", виступи Байдена і його команди... Вони зрозуміли, що ситуація не в їх користь і почали показувати, що вони також мають силу і можуть щось зробити», – заявив пан Кравчук.

 

Водночас, на його думку, вважати загострення на Донбасі прямою помстою Москви за санкції щодо Медведчука не можна.

 

«Я не думаю. Це – не помста. Тому що вони ніколи не припиняли реалізацію ідеї, що Україна повинна бути "під Росією", ніколи... Цю тезу ніхто не скасовував. Тому нам, щоб остаточно відірватися від Росії, потрібно реально стати членом ЄС, реально членом НАТО, реально отримати статус особливого партнера США. І це ми не просимо. Ми знаємо, що апетити Росії не закінчуються на Україні», – наголосив глава української делегації в ТКГ.

 

Як повідомляла «УМ», у штабі ООС припускають, що значне збільшення кількості обстрілів українських позицій російськими окупантами, яке відбувається на Донбасі останнім часом, ймовірно, пов'язане з тим, що ворог  проводить ротацію.