Оксана Маркарова хоче зацікавити США співпрацею в хайтек, оборонці та ІТ-сфері

14:46, 27.02.2021
Оксана Маркарова хоче зацікавити США співпрацею в хайтек, оборонці та ІТ-сфері

Новопризначений посол України в США Оксана Маркарова.

Новопризначений посол України в США Оксана Маркарова вважає, що Україна може запропонувати американському бізнесу цікаві перспективи у разі інвестування в IT-сферу, високі технології в галузях хайтек, агротек, медицині, а також військово-оборонному секторі.

 

За її словами, Україна як стратегічний партнер США може відігравати значну роль у зміцненні безпеки Чорноморського регіону, поділитися досвідом у сфері протидії кіберзагрозам і надати американським компаніям серйозні можливості для розвитку бізнесу.

 

Як передає Україна молода, про це пані Маркарова повідомила в інтерв’ю Укрінформу в суботу.

 

«Це, безумовно, інновації – я маю на увазі не тільки «чисту» IT-сферу, а передусім високі технології в інших галузях - хайтек, агротек, медицині, а також військово-оборонному секторі», - сказала дипломатка.

 

За її словами, наразі вже обговорюється низка проєктів в оборонному секторі, енергетиці, видобувній промисловості, сільському господарстві.

 

«А зараз із новими викликами в кібербезпеці, соціальними мережами, тероризмом, Україна, яка не тільки зазнала цих атак раніше, а й дала їм гідну відсіч і напрацювала запобіжники, може допомогти Америці та Європі у відповіді на ці виклики і бути ключем для вирішення багатьох глобальних питань», - акцентувала Маркарова.

 

За словами дипломатки, в Україні є яскраві паростки того, що, на її думку, стало секретом успіху США, – це дух підприємництва та інновацій, особливо серед молоді.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський 25 лютого підписав Указ про призначення Оксани Маркарової Надзвичайним і Повноважним Послом України в США.