Зеленський підписав указ про відповідальність за невиконання рішень РНБО

16:56, 26.02.2021
Зеленський підписав указ про відповідальність за невиконання рішень РНБО

Зеленський 26 лютого знову скликає засідання РНБО

Президент Володимир Зеленський 26 лютого підписав указ, який передбачає відповідальність за невиконання рішень РНБО. Таким чином глава держави увів в дію попереднє рішення РНБО.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в указі президента.

 

Контролювати їх виконання буде секретар РНБО.

 

Кабінет міністрів повинен забезпечувати виконання рішень РНБО, які ввів у дію Зеленський. Прем'єр має взяти це під особистий контроль.

 

Крім того, уряд має вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних, якщо рішення не виконають.

 

Додамо, низка ЗМі передає, що під час засідання Ради нацбезпеки та оборони, яке відбудеться 26 лютого, розглянуть питання позбавлення державних нагород, військових і почесних звань окремих осіб. Мовиться про людей, яких підозрюють у сприянні російській агресії та тероризму.

 

За інформацією ЗМІ, у списку буде приблизно 250 імен. Щоправда, конкретики наразі немає.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський 26 лютого знову скликає засідання РНБО. Став відомий порядок денний засідання РНБО . Воно стосується необхідності ухвалення оперативних рішень щодо питань держбезпеки. Також РНБО може розглягнути на засіданні санкції проти Фірташа

 

2 лютого РНБО застосувала санкції проти соратника Віктора Медведчука нардепа Тараса Козака. Відтак його телеканали ZIK, NewsOne та "112 Україна" заблокували.
19 лютого РНБО наклала санкції ще на кількох осіб. Зокрема, на самого Медведчука та його дружину Оксану Марченко.