«Європейська Солідарність» вимагає зняти з розгляду повернення проспекту Григоренка імені Жукова у Харкові

11:59, 24.02.2021
«Європейська Солідарність» вимагає зняти з розгляду повернення проспекту Григоренка імені Жукова у Харкові

Депутати фракції «Європейська Солідарність» заблокували трибуну Харківської міської ради з вимогою виключити з порядку денного засідання сесії чергову спробу повернення проспекту Петра Григоренка імені кровавого маршала Жукова

 

Як інформує УМ, про це повідомляє у Facebook голова фракції Олег Абрамичев.

 

«Позиція нашої партії є категоричною, адже питання декомунізації — це не формальна процедура, це — публічне ставлення українського народу до радянського диктаторського режиму. Намагання мерії знову, вже втретє, повернути проспекту ім’я кривавого маршала є повністю протизаконними, адже відповідно до чинного законодавства жоден об’єкт топоніміки в Україні не може бути названий на честь особи, яка обіймала керівні посади у вищих органах влади та управління тодішньої Сталінської республіки», — наголошує Абрамичев.

 

«Ми наголошуємо на тому, що Харківська міськрада має виконувати програму декомунізації, а не займатися популяризацією лідерів радянської диктатури, які руйнували та знищували українців й Україну. Саме тому, ми як європейська демократична держава виступаємо проти будь-яких заходів повернення імен тих, хто був посібником тоталітарного радянського режиму», — зазначає депутат.


«Європейська Солідарність» вимагає зняти з порядку денного засідання III сесії Харківської міської ради питання перейменування проспекту Петра Григоренка на ім’я кривавого маршала Жукова і надалі не просувати антизаконні ініціативи, які розповсюджують розкольницькі настрої в суспільстві та загрожують незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та національній безпеці України", — заявив керівник фракції.

 

Як повідомляла УМ, проспект у Харкові таки носитиме ім'я генерала Григоренка.

 

У Харкові пікетували суд через можливе перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова