Ситуація загострилась до краю: на Донбасі не змовкають обстріли, гинуть захисники України

24.02.2021

Унаслідок пожежі на Донбасі загинули троє військових...

 

Як повідомили у 58-­й окремій мотопіхотній бригаді ім. гетьмана Івана Виговського, 22 лютого, під час завершення робіт iз розбирання конструкції бліндажу після пожежі, що виникла близько 4-­ї години ранку 20 лютого в одному з підрозділів бригади, виявлено тіла двох військовослужбовців, які, ймовірно, перебували в бліндажі під час пожежі.

 

Третій військовослужбовець, який отримав 90% опіків тіла, був евакуйований до опікового центру, де й помер від отриманих травм. Імена загиблих наразі невідомі — ідентифікацію тіл буде проведено після ДНК експертизи.

 

Крім того, 22 лютого під Авдіївкою біля шахти «Бутівка» внаслідок ворожого обстрілу з ручного протитанкового гранатомета одного українського воїна з 72­ї ОМБр ім. Чорних Запорожців було поранено, а іншого вбито. Загиблий — старший солдат Сергій Петраускас 1977 року народження з Ічні, що на Чернігівщині. Без сина, чоловіка і батька лишились мати, дружина, дві доньки та син.

 

Не обійшлося без втрат і в окупантів. За інформацією журналіста Микити Синіцина, який отримав її з власних джерел в ОРДЛО, під Горлівкою у російських найманців «ДНР» 21 лютого нові втрати: стало відомо про трьох загиблих.

 

Згідно з його даними, бойовики почали нехтувати запобіжними заходами і наближатися до підрозділів ЗСУ на близьку відстань, після чого сили ООС повернули на передову фахівців iз контрснайперської боротьби.

 

«Останнім часом снайпери «ДНР» занадто розперезалися — стріляли з коротких дистанцій в 300 метрів і менше, чи не кожен день хтось був поранений, а то й убитий. Вирішили повернути на передову фахівців iз контрснайперської боротьби — пішли результати», —  так пояснило джерело те, що трапилося.

 

Крім того, вночі 21 лютого ВСУ накрили позиції російських найманців; волонтери окупантів і російський терорист Ігор Безлер («Бєс») жалілися в соцмережах, що на позиціях «3­го батальйону» під Горлівкою — вбито 20 бойовиків. Таким чином, загальні втрати російських найманців під Горлівкою лише за дві доби сягають 23 убитими.

 

Щодо ситуації на фронті 22 лютого, то у пресслужбі Обєднаних сил повідомили про фіксацію одинадцяти порушень режиму припинення вогню.

 

У районі відповідальності оперативно­тактичного угруповання «Схід», поблизу населеного пункту Авдіївка, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь у бік українських позицій із гранатометів різних систем iстрілецької зброї.

 

Неподалік Водяного, що на Приазов’ї, російсько­окупаційні війська вели прицільний вогонь iз мінометів 82­го калібру, гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

На цьому ж напрямку ворог здійснив дистанційне мінування місцевості в напрямку українських позицій за допомогою ПОМ­2, використавши при цьому близько двох десятків мін. У передмісті Мар’їнки противник відкривав неприцільний вогонь з ручного протитанкового гранатомета, а біля Первомайського — зі стрілецької зброї.

 

У зоні, за яку відповідає оперативно­тактичне угруповання «Північ», збройні формування Російської Федерації вели прицільний вогонь по українських позиціях з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Південного. Внаслідок обстрілу отримав поранення один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил. Воїну оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

 

Станом на 9­ту годину ранку 23 лютого було зафіксовано три порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту Зайцеве російсько­окупаційні війська здійснили обстріл українських позицій з мінометів 82­го калібру та станкових протитанкових гранатометів. Унаслідок обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один воїн отримав осколкові поранення.

 

Поблизу Красногорівки збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь iз мінометів 120­го калібру, а в передмісті Авдіївки — зі станкових протитанкових гранатометів.