У Чугуєві після катастрофи відновили польоти Ан-26, відео

15:43, 19.02.2021
У Чугуєві після катастрофи відновили польоти Ан-26, відео

На Харківщині відновили польоти літаків Ан-26, після авіакатастрофи у якій загинули 26 членів екіпажу та курсантів. Наразі в аеропорту Чугуєва відбуваються командирські тренувальні польоти.

 

Як інформує УМ, про це поідомляє у фейсбук-сторінці Харківський університет повітряних сил.

 

За словами заступника командира військової частини з льотної підготовки Романа Куценко, основною метою командирських польотів є підтримання вдосконалення навичок керівного складу у забезпеченні польотів.

 

"Літаки Ан-26 після тривалої перерви в польотах розпочинають польоти з відпрацювання на імітацію відмови двигуна та виконують посадку на одному двигуні", - розповів Куценко.

 

Окрім Ан-26, у Чугуєві виконували польоти й інші літаки.

 

За даними "Суспільного", польоти відновили 17 лютого. Планові польоти з курсантами мають відновити наприкінці березня.

 

 

Як повідомляла «УМ», ввечері 25 вересня літак Повітряних сил ЗСУ Ан-26 впав біля Чугуєва Харківської області за два кілометри від військового аеродрому. На борту літака 1977 року виробництва було 27 людей – військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба. Вижив лише один курсант Золочевський.

 

За даними урядової комісії з розслідування причин катастрофи, причиною аварії була недостатня підготовка екіпажу та системні порушення у виконанні польотів.

 

Суд обрав запобіжний захід 3 підозрюваним у катастрофі біля Чугуєва – командиру військової частини, керівнику польотів, командувачеві Повітряних сил ЗСУ. Їм загрожує ув'язнення на 15 років.